🍮 TVAROHOVÝ DEZERT bez CUKRU


Vynikající dezert, který je skoro bez kalorií – osvěží a navíc je i zdravý a každý si na něm pochutná. Vyzkoušejte, v létě se dá připravovat skoro každý den.

🧂 INGREDIENCE

➖ 600 g tvarohu (můžete vzít jakýkoliv obsah tuku)
➖ 2 ks vajec
➖ 100 - 150 g medu
 na špičku nože vanilku
 40 g škrobu
 500 ml mléka (do krému) + 100 ml (na želatinu)
 želatinu v prášku 20 g

🥣 POSTUP: Zalijte želatinu se studeným mlékem a nechte nabobtnat. Vejce vymíchejte se škrobem a trochou mléka. Když je hmota zcela homogenní, přidejte zbývající množství mléka (celkem 500 g mléka). Vařte na mírném ohni za stálého míchání. Když se objeví první vařící bubliny, vařte krém po dobu 30-60 sekund, sundejte z plamene. Nabobtnalou želatinu zahřejte na teplotu asi 60 stupňů, v žádném případě ji nevařte, jinak ztratí své vlastnosti. Tvaroh rozmixujte v mixéru, přidejte smetanu a želatinu, míchejte spolu, dokud nebude směs zcela homogenní. Nalijte do formy, přikryjte fólií a dejte do lednice na 6-8 hodin, dokud úplně neztuhne. Hotový dezert dozdobte podle svých představ. Recept je převzatý od food blogerky Aliny FooDee a je skvělý. 

A dobrou chuť vám přeje vaše kuchařka Jarmila 👩‍🍳