🥖 Bageta se sója steaky


🤔 Je léto a říkáte si, jet na výlet a vzít si sebou malou svačinu, která zasytí a dodá potřebné suroviny pro pobyt v přírodě? A existuje vlastně i jiná varianta proti klasické housce s máslem a se šunkou? Existuje. Zkuste jí, je vynikající 🤗.

🧂 Ingredience:

➖1x velká celozrnná bageta (klidně i bezlepková, dle potřeby a chuti)
➖ 1x balení sojových plátků
➖ 2x stroužek česneku
➖ 2x kostka zeleninového bujónu nebo doma připraveného vývaru ze zeleniny
➖ 1x rajče nebo 3 ks cherry rajčátek
➖ sojanéza nebo tofunéza
➖ barbecue omáčka
➖ rostlinné máslo
➖ oregano, bazalka
➖ sůl

🥣 Postup:

Vaříme v hrnci cca 1,5 litru vody, přidáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat). Dále přidáme dvě kostky zeleninového bujónu a dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a promícháme. Vaříme cca 10 minut v nezakryté nádobě.

Sójové plátky po uvaření scedíme a po vychladnutí z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Plátky potřeme barbecue omáčkou a opražíme bez oleje na pánvičce dokud nechytnou hnědší barvičku. Pro fajnšmekry doporučujeme do omáčky přidat rozdrcené konopné semínko.

Bagetu si rozpůlíme nožem podélně, obě půlky potřeme malinko máslem, aby nám rajčátka později bagetu nerozmočila, potřeme sojanézou a na jednu polovinu bagety pokládáme opečené sojové steaky. Na steaky položíme ještě pár koleček rajčete a posypeme špetkou oregana a bazalky.


Do ubrousku, do misky, do batohu a hurá poznávat okolí nebo úplně neznámá místa. Je jich u nás krásných více než dost 🇨🇿. A dobrou chuť a napište, jaké ty bagetky chutnali ✌️.

Dobrou chuť a krásné léto přeje kuchařka Jarmila 👩‍🍳