🥣 SKOŘICOVÉ ŠNEKY


INGREDIENCE: na těsto = 1 dcl mléka; 75 gr másla; 1 kostka droždí; 1 špetka soli; 2 lžíce kardamom mletý; 2 lžíce cukr krystal; 250 gr polohrubá mouka // na náplň = 50 gr máslo; 50 gr cukr krystal; 2 lžíce skořicového cukru // na pomazání = 1 ks vejce

POSTUP: Rozpustíme máslo a smícháme ho s vlažným mlékem.

Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem. Přidáme 2 lžíce cukru krystalu, kardamon, sůl a polohrubou mouku a vyšleháme lehké a vláčné těsto, které necháme v !TEPLE! 30 minut vychladnout.

Mezitím budeme míchat směs ze změklého másla, cukru krystal a skořice.

Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový tvar a namažeme ho rovnoměrně připravenou náplní. Poté srolujeme a nakrájíme (na plátky asi 2,5 cm tlusté). Pozor! Když budou moc šneky moc tenké, budou tvrdé.

Poté šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem, ať se po upečení lesknou, a pečeme je v rozehřáté troubě na 170 °C cca 13 minut. Jo a nechte jim trochu místa na plechu, rádi se roztahují.

Tak co, jak dlouho myslíte, že vydrží na talíři? Mňam. Jarmila