🥕 MRKVOVÁ POLÉVKA se zázvorem



Mrkev umyjeme, ale neoloupeme ji. Slupka mrkve má totiž mnoho živin (vitamíny A, C, E, selen jsou výborné antioxidanty), proto mrkev jen pořádně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Nakrájíme ji na kolečka a odložíme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme hodně nadrobno.

POSTUP: Ve větším hrnci dáme restovat cibuli na rozpuštěné máslo, přidáme mrkev a přibližně 3 minuty zprudka smažíme. Pak zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme pomalu doměkka. Uvařenou mrkev rozmixujeme. Přidáme nadrobno nastrouhaný čerstvý zázvor, osolíme, okořeníme a přilijeme mléko. Polévku necháme ještě projít varem. A kdo chce, může si ji na zjemnění ochutit jogurtem.

Mrkvovou polévku se zázvorem ihned podáváme. Jogurt přidáváme jen podle chuti.

Dobrou chuť vám přeje kuchařka Jarmila 👩‍🍳