🥞 PALAČINKÁRNA


Na našem kroužku vaření jsme se s dětmi podívali na zoubek palačinkám. Říkáte si, co je na nich těžkého? Základ palačinek je velmi jednoduchý. Vystačíte s moukou, mlékem a vejcem. Těstíčko, které nijak nekyne, se rozlévá na pánvi na tenoučké placky a peče se z obou stran.

V mléce tak rozmícháme vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidáváme mouku. Prošlehejte hmotu metlou. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky. 

Podávají se srolované promazané náplní, naplněné a přehnuté, nebo v podobě palačinkových dortů. Ten vznikne když se palačinky promažou různorodou náplní a postupně se vrství na sebe. Palačinky lze připravit i ve slaných variantách.

Vidíte, jak nám ty naše chutnali? Na palačinkový dort by nedošlo. Snědli jsme je rychleji než řekneš mžik. 

Tak zkuste i vy doma s dětmi vařit. Je to úžasná věc. Vaše kuchařka Jarmila