🍳 NESPRÁVNÁ SMAŽENICE


Správná smaženice by sice měla podle jakési teorie absolutní chuťové dokonalosti obsahovat deset různých druhů hub. No ale, co dá les, to uvidíme v košíku, případně na farmářském trhu.

Tak máme podzim a proto jeden rychlý recept na smaženici - jednu šalotku oloupeme, nakrájíme a orestujeme; nakrájíme houby, přidáme k cibulce a dusíme; osolíme, okmínujeme, někdo přidá klidně k houbám i houbové koření, to už je vás a vaší chuti. Nepodléváme, houby pustí vodu samy. Občas zamícháme a když houby změknou, pokličku odkryjeme, aby se vydusila všechna voda. Až je vše měkké, přidáme vajíčka, promícháme a je hotovo. A kdo chce, přidá čerstvé bylinky (petrželku či šnitlik). Podáváme s čerstvým chlebem.


Dobrou chuť Vám přeje kuchařka Jarmila