🍮 TŘENÁ MRAMOROVÁ BÁBOVKA


Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat třeba rozinky, oříšky nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme teplotu na 180 °C a takto dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová. Hotová je bábovky tehdy, když se na špejli nic nelepí.

Upečenou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat. Celou přípravu a proces pečení zvládla Magdalena úplně sama.

Krásný den a dobrou chuť přejí kuchařky Mahu a Jarmila