🍝 BOLOŇSKÉ ŠPAGETY


Jednoduché a rychlé jídlo. Děti špagety milují a tak se podívejme, jak se Mahu (má dcera, 12 let) činila s obědem.

✍️ POSTUP: Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Větší hrnec je samozřejmostí. Ne už to, že sůl (1 lžičku) tam dejte až v okamžiku bodu varu. Jakmile se hrnec začne pro-brumlávat varem, ztlumte plamen, občas promíchejte a dovařte dle času uvedeného na obalu. Po slíti propláchnout studenou vodou a vmíchat trochu olivového oleje. Neslepí se.




🍝 OMÁČKA: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědne, podlejeme ho červeným vínem případně trochou vývaru. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 minut. Přidáme konzervu loupaných rajčat (v sezoně čerstvá) a dusíme dalších 10 minut. Na závěr posypeme bazalkou. 

A těstoviny podáváme posypané parmazánem. Dobrou chuť

Vaše 👩‍🍳 Jarmila